100 words about my Fulbright experience (ENG/AR/HE)

100 words about my Fulbright experience (ENG/AR/HE)

My name is Areej Mawasi, I am a graduate student in the Educational Technology program at Arizona State University. Fulbright experience gave me the opportunity to be part of interdisciplinary and empowering academic experience that focuses on science, innovation, cultures and research. Adding to that, living in the US made me me exposed to the diversity of the American society (sports, arts, music, etc.). I visited different states, traveled in nature, met new people, was hosted by American families from many cultural backgrounds, participated in technology conferences, and visited around 20 museums. Most important, I survived the desert of Arizona.

***

מי אריג׳ מואסי, אני סטודנטית לתואר שני בטכנולוגיה חינוכית, באוניברסיטת מדינת אריזונה — אריזונה סטייט (ASU). חווית הלימודים בארה”ב הינה מעבר לחוויה אקדמית. מלגת פולברייט אפשרה לי ללמוד במרחב אקדמי בינתחומי מעצים ששם דגש על מדעים, תרבות, חדשנות ומחקר אקדמי מקצועי. בנוסף לכך, נחשפתי למגוון התרבותי העשיר בארה”ב, בחיי היומיום, ספורט, אומנות, מוזיקה וכו’. ביקרתי במדינות שונות, טיילתי בטבע, הכרתי אנשים חדשים, התארחתי אצל הרבה משפחות מרקעים תרבותיים שונים, השתתפתי בכנסי הייטק וגם כן כנסי מחקר, ביקרתי ביותר מ-20 מוזיאונים במהלך השנה שעברה, והכי חשוב, למרות הקושי במגורים במדבר, נהניתי מהטבע באריזונה.

***

اسمي أريج مواسي، أدرس في جامعة ولاية أريزونا وعلى وشك إتمام اللقب الثاني في مجال تكنولوجيا التعليم. تجربة الدراسة في الولايات المتحدة هي تجربة لا تحصر في الأكاديميا فقط. منحة فلبرايت سهلت لي فرصة الدراسة في الولايات المتحدة، والأهم فرصة أن أكون جزء من بيئة أكاديمية داعمة، متعددة المجالات ومتركزة على العلوم، الثقافات، الإبتكار والبحث الاكاديمي المهني. تجربتي هذه أيضا جعلتني أتعرف أكثر على التنوع الثقافي والاجتماعي الغني في الولايات المتحدة من ثقافة، رياضة، فنون وموسيقى. زرت ولايات عديدة، تعرفت على أناس جدد، استقبلت بسخاء وكرم على يد عائلات أمريكية من شتى الأطياف، شاركت في مؤتمرات تكنولوجية وأخرى تتعلق بالبحث، زرت حوالي 20 متحف خلال العام الماضي. والأهم، بالرغم من صعوبة العيش في الصحراء استمتعت بالطبيعة في أريزونا.

https://www.facebook.com/FulbrightISRAEL/videos/1382366135127703/

Comments Are Closed!!!